Stureplanskliniken: English website Stureplanskliniken: Svensk hemsida Stureplanskliniken: Dansk hjemmeside

Kemisk peeling med aha-syror och TCA för hudbehandling, hudförbättring, hudföryngring, acne och pigmenteringar

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. Utvecklingen har gått framåt inom kemisk peeling och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter. Många kemiska peelingar är aha-behandlingar, där en eller flera aha-syror ingår i den kemiska peelen. Starka kemiska peelingar innehåller ofta TCA, triklorättiksyra, som är ännu starkare än aha-syra.

Milda kemiska peeler:

Derma Recovery Protocol från Skin science är en mild och fuktgivande behandling med tillskott av antioxidanter. För uppfräschning, efter solning, fin till festen.

Glycolic mask från mene&moy, en aha-syrapeel med 25% glykolsyra för allmän uppfräschning av huden. Djuprenande, föryngrande, motverkar acne, tar bort små hårfina rynkor och minskar porer samt ger huden spänst och lyster.

Mask peel från Dermaceutic, en aha-syrapeel med 30% glykolsyra. För oljig och acnebenägen hud, synliga porer, överskott av talg, djuprengöring av huden.

Mellanstarka kemiska peeler:

Lightening peel från mene&moy, en aha-syrapeel med 50% glykolsyra. Motverkar hudåldrande och tar bor små rynkor, vidgade porer, matt och ojämn yta.

Milk peel från Dermaceutic, en kemisk peel med 50% glykolsyra, 10% mjölksyra och 4% salicylsyra.

Motverkar fina linjer, nedsatt elasticitet, acne. Ger pigmentutjämning, normalisering av talgproduktionen. Även som kemisk peeling för föryngring av kroppen.

Alfabeta complex från mene&moy, en kemisk peel med 40% glykolsyra och 10% salicylsyra. Keratolytisk, mot acne och seborroisk hud för ansiktet och kroppen.

Pigmentblekande kemiska peeler:

Melasma och andra hormonella pigmentfläckar bör behandlas med kemisk peeling, eftersom IPL och laser kan förvärra melasma istället. Vid peelbehandlingen gör man huden mottaglig genom aha-syror och använder pigmentreglerande ämnen som phyticsyra och kojicsyra för att både bleka ner pigmentfläckarna och för att stabilisera pigmentbildningen i pigmentcellerna så att man förebygger framtida pigmentfläckar.

Lightening peel innehåller pigmentreglerande kojicsyra, phyticsyra och busserole. För melasma görs 4 peeler i serie. Kemisk peel som bleker ner hyperpigmenteringar efter solning och melasma, och förebygger nya fläckar.

Spot peel från Dermaceutic, en starkare pigmentreglerande kemisk peeling för hyperpigmentering, melasma, post-inflammatorisk pigmentering och andra pigmentfläckar. Först Milk peel och sedan en pigmentblekande Spot cream innehållande mandelicsyra, idebenone, emblica, retinol och salicylsyra.

Yellow peel från mene&moy, en starkare pigmentreglerande kemisk peeling för melasma, utjämning av pigmentet, postinflammatorisk pigmentering och andra pigmentfläckar. Först Alfabeta-complex peel och sedan en pigmentblekande Yellow-peel cream på huden under minst 4 timmar, innehållande azelaicsyra, phyticsyra, retinolsyra, kojicsyra och c-vitamin.

Starka kemiska peeler:

Facial peel från mene&moy, en aha-syrapeel med 70% glykolsyra. Snabb, skonsam och effektiv hudföryngring för åldrad, oelastisk och slapp hud. Minskar rynkor, linjer och oregelbunden pigmentering, ger jämnare textur och hudton.

Cosmopeel från Dermaceutic, en kemisk peel med 15 eller 18% TCA. Serie om 4 peeler för påtaglig hudföryngring. även för hals och decolletage. För åldrad eller solskadad hud. Smårynkor slätas ut, hudens textur förfinas, pigmentojämnheter tas bort och man stimulerar kollagenbildning.

TCA chelated peel från mene&moy, en kemisk peel med 30% chelerad TCA. Kraftigt hudföryngring och utslätning av rynkor, ärr och acneärr. Kemisk peel för kraftigt åldrad och solskadad hud och för hud med acneärr.

På Stureplanskliniken har vi en bred kunskap och kompetens inom kemisk peeling. Vi börjar vanligen med en konsultation där vi diskuterar vilken typ av kemisk peeling som lämpar sig bäst för just dig, och även vilken typ av medicinsk hudvård man bör kombinera med.

Relaterad information: Frågor och svar om Kemisk Peeling.

FAQ                    ORDLISTA                    SITEMAP
Dela |
we create natural beauty