NY BEHANDLING: Sculptra

Ny injektionsbehandling från Galderma – Sculptra!

Sculptra är som det låter, en ansiktsskulpterande behandling som gradvis och långverkande lyfter ansiktet och även skapar naturlig volym. Flera av oss på Stureplanskliniken har testat Sculptra men eftersom det tar 6-9 månader att se fullt resultat har vi inga egna bilder ännu.

Sculptra innehåller små partiklar av PLLA, en polymer av mjölksyra. Detta är ett material som har använts för biologiska implantat under lång tid och som är väl tolererat. Sculptra injiceras med en kanyl, dvs bara ett stickhål per sida och mycket lite obehag. Man kan vara lite öm i området de första dagarna. Massage av området rekommenderas 5 minuter 5 gånger per dag i 5 dagar. Man gör 1-3 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum. Effekten kommer gradvis och håller minst 25 månader. Vi har många behandlingar som ger kollagenstimulering genom att aktivera de fibroblaster (en typ av celler) som finns i huden, men Sculptra ger en extremt kraftfull kollagenstimulering genom att den får nya fibroblaster att vandra in i området och bilda en massa kollagen av typ III och I.

Pris per behandling: 7995kr. (4-9ml)

Sculptra passar inte om man har någon typ av inflammatorisk sjukdom. Bokas som vanlig fillerbehandling på webbokningen på vår hemsida. Tänk på konsultation minst 2 dagar innan (nya lagen).

När skall man välja Sculptra?

– Ansiktslyft mellersta och nedre tredjdelarna av ansiktet
– Lyft av ögonbryn, panna, tinningar och hårfäste
– Sladdrig hud på magen s k mammamage
– Om man inte tål vanliga fillers
– Om man vill lyfta men är rädd att bli överfylld
– När man vill ha maximal kollagenstimulering
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *