CARBOXY THERAPY

Behandla ringar under ögonen, celluliter och bristningar

Carboxy therapy är en behandling där man injicerar koldioxid med en mycket tunn nål under huden. Metoden är effektiv för att behandla celluliter, hudbristningar och ringar under ögonen. Koldioxiden ger en syrsättning och biologisk stimulering av vävnaden där man använder kroppens egna mekanismer för att föryngra och förbättra.

Studier har visat att Carboxy therapy förbättrar hudens elasticitet, förbättrar cirkulationen, stimulerar reparation av kollagen, minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor, samt ökar fettförbränningen. Man har också kunnat visa att Carboxy therapy efter fettsugning kan ge ännu jämnare och finare resultat.

Pris 995-2 000 kr per behandling.

FAQ

Vanliga frågor och svar om celluliter, bristningar och Carboxy therapy

Alla friska personer kan behandlas med Carboxy therapy. Vi behandlar dock inte gravida och ammande kvinnor.

Vid Carboxy therapy injiceras små mängder koldioxid (CO2) under huden för att minska celluliter, bryta ner fett och förbättra hud och hudbristningar genom att stimulera kollagenproduktionen. Koldioxid är den gas som vi normalt andas ut och den försvinner snabbt ur kroppen men startar en kraftfull stimulering av kroppens egna reparationssystem.

  • Snabbt: Varje behandling tar endast ca 15-30 minuter. Vanligtvis brukar 6 behandlingar med en veckas mellanrum ge ett utmärkt resultat.
  • Skonsamt: Orsakar inget större obehag, ingen återhämtningstid och bieffekter är sällsynta.
  • Långvarig effekt: Efter en behandlingsserie brukar man se resultat 3-12 månader innan man behöver göra en eller ett par underhållsbehandlingar.
  • Reducering av celluliter på rumpan, låren, och magen.
  • Reducering av hudbristningar på rumpan, låren, magen och brösten.
  • Reducering av lokala fettansamlingar t.ex. under haka, vid knän, små fettbullar på magen.
  • Hudåtstramning.
  • Reducering av påsar och mörka ringar under ögonen.
  • Föryngring av ansiktets hud med mer spänst och färre små fina rynkor runt t.ex. ögonen.

Av alla behandlingar vi provat är Carboxy therapy den som gett bäst resultat på bristningar. Men man skall ha klart för sig att bristningar aldrig försvinner helt utan bara blir mindre synliga.

Celluliter anses bero på syrebrist i fettväven och behandlingen med koldioxid ger en kraftfull syresättning av fettvävnaden och minskar därmed celluliterna. Vid celluliter måste man börja med en kur på 6 behandlingar och sedan göra underhåll med 1-2 behandlingar då och då.

Man använder en mycket tunn nål för att spruta in gasen och det känns ungefär som myggstick. När gasen kommer in i vävnaden kan man känna ett visst tryck under ett par minuter.

Man får oftast inga synliga märken efter sticken och gasen försvinner inom några minuter så att man kan gå direkt från behandling till arbetet.

Det finns en liten risk för blåmärken vid Carboxy therapy. Vanligtvis kan även ögonlocken behandlas utan att lämna några märken, vilket det är en bekymmersfri behandling. Det finns inga kända risker med Carboxy therapy. Koldioxidinjektion har använts på ett säkert sätt i åratal för att underlätta operationer i buken.