PRP

Effektiv biologisk stimulering för hudföryngring och mot håravfall

PRP, ibland kallad vampyrmetoden, är en mycket effektiv behandling för hudföryngring och håravfall där man utvinner plasma från ett vanligt blodprov i ditt armveck. Plasman, berikad med tillväxtfaktorer från din egen kropp, ger en kraftfull biologisk stimulering. Metoden passar för både män och kvinnor och fungerar på både ärftligt och diffust håravfall och för en boost och stimulering av åldrad hud i ansikte, på hals och decolletage.

Pris 4 000 kr per behandling, paket 5 behandlingar 18 000 kr.

Läs mer

PRP – Tillväxtfaktorstimulering för hudföryngring och behandling av håravfall (alopecia)

PRP är en förkortning av Platelet RIch Plasma, blodplättrik plasma. Enkelt uttryckt så tar man ett blodprov från armvecket och centrifugerar bort de röda och vita blodkropparna i ett specialpreparerat provrör. Den klara plasman innehåller trombocyter (blodplättar) och är kraftigt berikad med tillväxtfaktorer av flera slag. Plasman kan sedan injiceras med en fin nål i det område där man vill ha effekt. Trombocyter frisätter en rad olika stimulerande ämnen och tillväxtfaktorer. Ibland kallas PRP vampyrmetoden.

Man börjar med att tappa ett rör med blod ur armvecket, ungefär som ett vanligt blodprov. Det centrifugeras och man tar vara på blodplasman som injiceras med en tunn nål i hårbotten. Behandlingen gör inte särskilt ont och det hela tar ca 30 minuter.

För håravfall rekommenderar vi 5 behandlingar i serie var tredje vecka. Varje behandling kostar 4000 kr och man kan även köpa 5 behandlingar för 18000 kr. Efter uppnått resultat kan man göra enstaka stimulerande behandlingar någon gång om året.

För hudföryngring rekommenderar vi att du planerar en kur med din behandlare; det kan behövas allt från 1 till 5 behandlingar. En specialbehandling är Fullface-mono-PRP där vi gör ett trådlyft med ca 80 trådar i ansiktet och injicerar PRP in i trådlyftkanylerna för att få en riktig boost till huden. Efter 3 månader ser man fullt resultat av en sådan superstimulering, pris 19 900 kr.

PRP har i många år använts inom idrottsmedicin och ortopedi och har de senaste åren börjat användas inom estetiska behandlingar. PRP används sedan ett antal år som komplement efter hårtransplantation för att snabba på hårets utväxt. Man har också i vetenskapliga studier sett att vissa av de tillväxtfaktorer som frisätts vid PRP kan omvandla hårsäckar från vilofas till växtfas, och att man då får god effekt på både ärftliga och diffusa håravfall på både kvinnor och män.

Läs mer i vetenskapliga studier:
https://www.omicsonline.org/open-access/autologous-platelet-rich-plasma-as-a-treatment-of-male-androgenetic-alopecia-study-of-14-cases-2155-9554-10000292.php?aid=57866

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4338465/