HIFU Ultraformer III

Fokuserat ultraljud för att skapa en föryngring på djupet

HIFU är tekniken där man använder fokuserat ultraljud för att skapa en föryngring på djupet, en slags ansiktslyft utan kniv. Tekniken är mycket exakt, man värmer vävnaden på exakt 4,5 mm djup (stimulerar djupa fascian), 3 mm (kollagenmodellering) och 1,5 mm (skin tightening). Man kan behandla pannan och käklinjen i ansiktet och dubbelhaka, nedre käklinje och sidorna av halsen vid halsbehandling. HIFU får inte användas i ansiktets mellersta delar där det finns känsliga strukturer. Resultatet av en HIFU-behandling blir lyftade bryn, stramare käklinje och yngre slätare hals.

Pris 3 900 kr per område (hals eller ansikte).

Läs mer

HIFU är en revolutionerande ny teknik där man använder fokuserat ultraljud för att ge lyft och uppstramning av huden utan kirurgi. Metoden är snabb, säker och enkel, och CE-godkänd i Europa.

Med hög precision värmer man vävnaden till cirka 43 grader på exakt det djup man vill påverka, t ex 3 eller 4,5 millimeter. Uppvärmningen ger en biologisk stimulering som åstadkommer huduppstramning, kollagennybildning, uppstramning av djupa fascian och minskning av fettlagret beroende på vilket djup man arbetar på.

Ultraformer III används av världsledande läkare som Benjamin Ascher i Paris och Michael Gold i USA och de är mycket nöjda med sina resultat.

Behandlingen är godkänd för att behandla huden vid panna och ögonbryn, längs käklinjen, under hakan, på halsen och dekolletaget och kan även användas för huduppstramning på armar, ben och mage.

Ultraljud har använts inom medicinen i över 50 år och Ultraformer III är bevisat säker och effektiv i kliniska studier. Ultraljud för huduppstramning har använts i över en halv miljon behandlingar världen över. Ultraformer III är den senaste utvecklingen inom ultraljuds-behandling, samma typ av teknik som Ultherapy.

Ultraformer använder sig av fokuserat ultraljud för att generera värme i vävnaden (mer än 43 grader Celsius) som i sin tur ger ett ansiktslyft och en huduppstramning alternativt en kroppskonturering. Typiska behandlingsområden är pann-brynlyft, lyft under haka, behandling av hals eller dekolletage.

Ultraformer III passar liksom Ultherapy för att lyfta panna och bryn, käklinje och nedre ansikte, under haka samt hals och dekolletage. Ultraformer III är dessutom godkänd för kroppstightening av t ex armar, ben och mage.

Just när behandlingen utförs kan man uppleva en viss smärta och obehag men jämfört med andra behandlingar är det högst tolerabelt. Efter behandlingen har man ingen smärta.

Man kan få en lätt rodnad första timmarna efter behandling, och det är vanligt med lätt svullnad eller en pirrande känsla i ett par veckor. Även små blåmärken och lätt känselnedsättning kan förekomma, men det är ovanligt. Sådana besvär försvinner inom 2-4 veckor efter behandling.

FAQ

Frågor och svar om Ultraformer III

Ultraformer är en icke-kirurgisk behandling där man använder sig av säker ultraljudsenergi för att lyfta och strama åt huden på ett naturligt sätt, utan kirurgi och utan konvalescens.

Behandlingen tar ca 45 minuter och man ser fullt resultat efter cirka tre månader då det har bildats nytt kollagen i huden som lyfter och föryngrar.

De allra flesta kan gå till arbetet som vanligt efteråt. Man kan få en lätt rodnad eller svullnad efteråt och i sällsynta fall ett litet blåmärke.

Om du tycker att ditt utseende har förändrats så att ögonbrynen, kinderna, käklinjen eller halsen hänger mer än tidigare men att du inte vill göra stora operationer eller behandlingar där du måste vara hemma från arbetet, då är Ultraformer III troligen bra för dig. Vid en konsultation på Stureplanskliniken går vi igenom och bedömer om du passar för Ultraformer III.

Man bör inte göra behandling om man har elektriska implantat i kroppen och inte heller om man har metallimplantat i behandlingsområdet.