HARMONYCA

Kombinationsbehandling filler och långvarig kollagenstimulering

Harmonyca är en helt ny injektionsbehandling som ger ett ansiktslyft utan kniv med resultat som håller riktigt länge! Allergan (som tillverkar fillern Juvederm) har tagit fram Harmonyca som kombinerar filler och små microsfärer av Ca-hydroxyapatit. Fillern ger omedelbart resultat och microsfärerna ger successiv och kraftfull kollagenstimulering som håller i minst två år.

Pris: 2×1,25 ml 12900kr

Vanliga frågor om Harmonyca

En behandling med Harmonyca innehåller 2 ampuller med vardera 1,25 ml och de är precis anpassade för att behandla mellersta och nedersta delarna av ansiktet: Lyfteffekt över kinderna, framför öronen, längs käklinjen och mot mungiporna. Däremot passar inte Harmonyca för att behandla centrala delar av ansiktet som panna, runt ögon, näsa eller läppar.

Detta är verkligen en gyllene produkt för dig som vill ha 2 behandlingar i 1! Filler för omedelbar effekt kombinerad med långverkande kollagenstimulering för lyft som håller länge.

  • Ger ansiktslyft av mellersta och nedre tredjedelarna av ansiktet
  • Stort resultat med endast en behandling
  • Effekten sitter i längre än vid vanlig fillerbehandling

Man får ett omedelbart synligt resultatet av hyaluronsyrafillern som injieras, ett diskret ansiktslyft lite som MD codes. Men dessutom sätter man igång en process där kroppen bildar stora mängder ny kollagen i området som successivt ger ett andra lyft. Redan efter ett par veckor kan man ana effekten men det tar 6-9 månader innan man når full effekt och det håller sedan minst två år. Det är alltså en smygande och gradvis förbättring, idealisk om man vill ha ett diskret men långverkande resultat.

Eftersom effekten av Harmonyca kommer gradvis tar vi foton innan och följer upp efter 6 och 12 månader. Ny behandling får man inte göra förrän efter ett år.

Nej, Harmonyca passar inte om man har någon typ av inflammatorisk sjukdom. Vi rekommenderar det inte heller om man brukar få fula eller förtjockade ärr.

Som vid alla injektionsbehandlingar så kan man bli lite öm och svullen och i sällsynta fall få blåmärken. Klåda eller rodnad kan också förekomma.

Hyaluronsyrafillers är säkra och väldokumenterade och finns från flera olika tillverkare. Sedan 1996 har flera hundra miljoner behandlingar gjorts världen över. Hyaluronsyragel är den ena komponenten i Harmonyca. Den andra komponenten är kalciumhydroxyapatitkristaller som har använts för injektion sedan 2003, dock inte i den här kombinationen.