FILLERS STOCKHOLM

Läppförstoring, ansiktskonturering, rynkor

Behandling med fillers utförs i förskönande syfte för att förbättra symmetri och proportioner eller i föryngrande syfte genom att släta ut rynkor och återställa volymsförlust. Genom noggrant utvalda injektioner kan vi framhäva ansiktets naturliga konturer, reducera tecken på åldrande och ge en mer harmonisk och ungdomlig profil.
Vi är stolta över att erbjuda vår egen signaturbehandling, Stureplanslyftet, en avancerad ansiktskonturering som ofta ger en föryngring på 5-10 år. Denna behandling innebär en omfattande förbättring där vi noggrant anpassar volymen och placeringen av fillers för att skapa en mjuk, naturlig och estetiskt tilltalande effekt (se foto nedan).
Oavsett om det handlar om att återföra fyllighet till kinder och läppar eller att reducera fina linjer och djupa veck, arbetar vi med precision för att säkerställa att resultatet blir så naturligt som möjligt. Vårt mål är att varje behandling ska förstärka din naturliga skönhet utan att det ser onaturligt ut. Fillers kan återskapa en förlorad volym och ge läppar och kinder tillbaka deras fyllighet och sensualitet på ett sätt som känns både naturligt och attraktivt.
Fillers kan även användas i rent förskönande syfte. I ett kvinnligt ansikte uppfattas t. ex. höga kindben, lagom fylliga läppar, en nätt rund haka, höga bryn och öppen blick som attraktivt. I ett manligt ansikte prioriterar man ofta en bred haka och tydlig kantig käklinje. Det är också viktigt med symmetri och proportioner mellan ansiktets delar. Numera finns forskning om skönhet och man kan sätta upp matematiska formler för hur man uppnår ett optimalt attraktivt utseende; kunskaper som vi använder i vårt arbete med fillers.
De fillers vi använder på kliniken är s.k. HA-fillers, alltså en slags gelé bestående av hyaluronsyra och vatten. Hyaluronsyra är en sockerart som finns naturligt i kroppen och som tolereras mycket väl. Vi använder fillers från Juvederm och Restylane, de två första, mest använda och faktiskt också dyraste av de fillers som säljs. Det är en trygghet för dig att bli behandlad med produkter av bästa kvalitet.
Eftersom detta är en estetisk injektionsbehandling, är det viktigt med en noggrann konsultation. Under konsultationen diskuterar vi dina önskemål, går igenom din medicinska historik och säkerställer att du får en individuellt anpassad behandlingsplan. Vi berättar också vad vi kan uppnå, eventuella risker och biverkningar samt vad du bör tänka på efter behandlingen. Sedan 2021 har vi en lag om estetiska injektionsbehandlingar och efter konsultationen skall du ha två dagars betänketid innan du ger samtycke till behandlingen. Det är en viktig del av vår process för att upprätthålla högsta säkerhets- och kvalitetsstandard.
Pris för fillers
  • 1 ml filler (Juvederm, Restylane): 4 900 kr
  • MD codes, 4 ml: 14 900 kr
  • Stureplanslyftet, 7 ml: 20 000 kr
Alla priser för fillers är inklusive en grundlig konsultation och om du behöver kontrollbesök efter behandling ingår detta också alltid. Vi följer upp och ser till att du är helt nöjd med resultatet. Våra specialister är här för att ge dig en behandling som inte bara förbättrar ditt utseende utan också stärker ditt självförtroende och välbefinnande.
De senaste åren har vi fått en ny grupp av estetiska injektionsbehandlingar som framförallt syftar till kollagenstimulering och i och med det ett lyft och en föryngring utan kirurgiska ingrepp. I den gruppen finns produkter som Harmonyca, Gouri, Sculptra och Profhilo.

Vanliga frågor om Fillers

Behandling med fillers gör vi antingen i förskönande eller föryngrande syfte. Förskönande genom att förbättra symmetri och proportioner (läppförstoring, konturering av kindben, käklinje, haka, näsa, profil). Föryngrande genom att släta ut rynkor och linjer och att återställa den volymsförlust som man får med åren i ansiktet. Vi har en egen signaturbehandling, Stureplanslyftet, där vi med 7 ml filler gör en ansiktskonturering som ofta ger 5-10 års föryngring (se foto ovan). En annan mycket föryngrande behandling är MD codes där vi lägger 4 ml i ansiktets mellersta tredjedel för att lyfta upp och föryngra. Oavsett mängd kan vi med fillers snabbt och enkelt få huden att se slätare, yngre och fräschare ut och ge läppar och kinder tillbaka fyllighet och sensualitet på ett naturligt sätt.

Fina linjer behandlas med skinboosters och rynkor och veck i ansiktet kan snabbt och enkelt behandlas med fillers som Restylane och Juvederm. Det är också vanligt att fylla läppar med fillers och att konturera ansiktet.

Är du rädd för ankläppar och äppelkinder? Du kan vara lugn, på Stureplanskliniken har vi mottot ”we create natural beauty” och vi gör bara diskreta, naturliga behandlingar.

Resultatet av en fillerbehandling syns med en gång och håller lång tid, oftast 6-12 månader och ibland längre. Med åren har vi sett att fillers håller längre än vi först trodde, ibland finns filler kvar många år efter behandling. Eftersom gelen också innehåller lokalbedövning så är behandlingen inte särskilt smärtsam.

En viktig del av vårt utseende är läpparna och de flesta vill ha vackert formade läppar med lagom fyllighet och plut. Tunna läppar kan upplevas som snipiga. Det är också viktigt att läpparna har fina proportioner. Om man har en vacker underläpp med plut så vill man inte att överläppen skall vara tunn och osynlig.

Med fillers är det både enkelt och säkert att få en mer sensuell mun. Kvinnor i alla åldrar kan förbättra sitt utseende genom att på ett naturligt sätt göra en läppförstoring som lyfter fram läpparna. En läppförstoring kan vara ett sätt att återfå sina drag eller förbättra något man vill ändra.

Med filler kan vi inte bara göra läpparna lite större utan man kan göra läpparna mer kurviga eller mer jämna, öka eller minska amorbågen och mycket mer. Ibland förlorar läpparna volym med åren och blir platta och lite skrynkliga. En diskret fillerbehandling återger då läpparna sin släta, glänsande yta. Alla behandlare på Stureplanskliniken har stor erfarenhet och skicklighet när det gäller läppbehandlingar.

Restylane Skinboosters är mer tunnflytande än andra hyaluronsyrafillers och passar bra för behandling av fina linjer och de allra första diskreta rynkorna. Precis som andra fillers innehåller de lokalbedövning så behandlingen går snabbt och enkelt.

Nej, vi brukar inte behandla personer som är gravida. Om det är första gången eller mer än 6 månader sedan sist måste man också komma på en konsultation 2 dagar innan. Då ser vi att rynkan passar för fillerbehandling; ibland kan muskelavslappnande behandling eller fraktionerad laser vara bättre.

Eftersom man injicerar med en tunn nål så kan man ibland få ett litet blåmärke som syns en dryg vecka. De första dagarna ser man ibland lite rodnad eller svullnad, och lätt klåda eller ömhet förekommer.

Senare års forskning har visat att förlust av volym är den absolut viktigaste förändringen när ansiktet åldras, och behandling med fillers är ett tryggt och säkert sätt att återskapa volym.

I Stureplanslyftet har vi samlat vår kunskap och erfarenhet till en maximalt effektiv behandling. Med en mix av 7 ml fillers behandlar vi ansiktet inifrån och ut, uppifrån och ner. Hela behandlingen tar 45 minuter och kostar 20000 kr. Ändå är det en behandling med minimalt obehag och utan konvalescens.

Resultatet blir slående och man har svårt att tro att det bara handlar om en injektionsbehandling. Hela ansiktet blir upplyft, ett vackert linjespel av runda och ovala former, öppen blick, höga kindben, utjämning av ojämnheter och en glänsande hud med lyster. Varje behandling är personligt anpassad och vi använder olika avancerade tekniker i kombination för att uppnå slutresultatet.

Höga kindben symboliserar skönhet i hela världen och är något man kan förändra i sitt utseende på bara några minuter med en fillerbehandling. Man kan också forma tinningar, kinder, käklinje, näsa eller haka för att förbättra profilen, ge ansiktet bättre proportioner eller ta bort asymmetrier. Just näsans form kan förbättras enormt med en mycket liten fillerbehandling och kan nästan ersätta en näsoperation. Med ålder sjunker ofta ansiktets volymer nedåt, men med en fillerbehandling kan man få ett litet mellanansiktslyft.

Tear trough kallas den fördjupning under ögat som kan ge tråkiga skuggor eller ringar under ögonen. En fillerbehandling av tear trough känns nästan inte alls och lyfter effektivt upp fördjupningen och tar bort den störande skuggan. Men området kring ögonen är känsligt och vi har en återhållsam inställning till fillers i just tear trough där vi hellre korrigerar för lite än för mycket. Ibland kan huden i området vara pigmenterad och då kan Carboxy threapy eller medicinsk hudvård vara ett  bra komplement.

Hyaluronsyrafillers är en säker och väldokumenterad metod för estetiska behandlingar när de används av kvalificerade specialister. De är baserade på en naturligt förekommande substans i kroppen och stöds av omfattande forskning och kliniska studier.