KEMISK PEELING STOCKHOLM

Behandling för hudförbättring, acne och pigmenteringar

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. Milda kemiska peeler används för allmän uppfräschning av huden, djuprening, för att få glans och lyster, minska porer och fina linjer och vid mild acne. Lite starkare peeler passar för mer åldrad eller rynkig hud. Vi har också olika peeler för att behandla pigmenteringar och för oljig eller inflammerad acne. De starkaste peelerna har en klart föryngrande och utslätande effekt och kan också minska ärr och acneärr.

Vi använder peeler från Dermaceutic och Eneomey, totalt mer än ett dussin olika peeler. De peeler vi använder på Stureplanskliniken är registrerade som medicintekniska produkter, s.k. CE-godkännande. Din behandlare kommer välja en lämplig peel beroende på dina behov och även ta fram ett lämpligt medicinskt hudvårdsprogram.

Pris: 1 300 kr – 3 900 kr beroende på vilken peel man väljer.

Läs mer om kemisk peeling

Kemisk peeling är hudbehandlingar där man lägger aha-syror eller triklorättiksyra, TCA, och andra aktiva ingredienser på huden. Behandlingen tar mindre än en halvtimma och effekterna blir en slätare mjukare hud där man tar bort döda celler från hudytan och även får en kollagenstimulerande effekt.

Melasma och andra hormonella pigmentfläckar bör behandlas med peeling, eftersom ljusbehandling som laser kan förvärra melasma istället. Vid peelbehandlingen gör man huden mottaglig genom aha-syror och använder pigmentreglerande ämnen som phyticsyra och kojicsyra för att både bleka ner pigmentfläckarna och för att stabilisera pigmentbildningen i pigmentcellerna så att man förebygger framtida pigmentfläckar. Melasma är svårare att behandla om man haft den lång tid, och det finns alltid risk att den återkommer om man utsätter huden för sol. Att göra upp till fyra peelingar i serie är ofta bra vid melasma. Pigmentfläckar efter acne passar utmärkt att behandla med peeling.

Acne är ett vanligt problem framförallt i ungdomen men även bland vuxna. Acne uppstår när man har en överproduktion av talg i kombination med tilltäppta talgkörtlar och bakterieväxt som ger finnar. Aha-syror har ofta en mycket gynnsam effekt på acne genom att öppna upp huden och ge en djuprenande och även förebyggande effekt. Ofta kombineras olika aha-syror (t ex glykolsyra, mjölksyra, azealainsyra, pyrudruvsyra) med bha-syran salicylsyra som även har fettlösande och inflammationsdämpande egenskaper. Hemma använder man kompletterande medicinsk hudvård för bästa effekt.

Dermaceutic och Eneomey är båda världsledande inom kemisk peeling och medicinsk hudvård. På Stureplanskliniken har vi många års erfarenhet av båda. Även om det verkar det vara många peeler att välja mellan kan du vara trygg att din behandlare väljer rätt behandling för just dig och dina behov.

Peeler från Eneomey:

PURIFY MASQUE mild glykolsyrapeel. Djuprenande, föryngrande, motverkar acne, tar bort små hårfina rynkor och minskar porer samt ger huden spänst och lyster.

LUMILIGHT PEEL medelstark glykolsyrapeel. Motverkar hudåldrande och tar bor små rynkor, vidgade porer, matt och ojämn yta, ger glow.

PURIFY PEEL medelstark glykolsyrapeel. Keratolytisk, mot acne och seborroisk hud för ansiktet och kroppen.

REJUV PEEL medelstark glykolsyrapeel. Föryngrande, slätar ut och ger glow.

REVERSE PIGMENT PEEL medelstark pigmentreglerande peel.  

Peeler från Dermaceutic:

MASK PEEL mild glykolsyrapeel. Djuprenande, föryngrande, motverkar acne, tar bort små hårfina rynkor och minskar porer samt ger huden spänst och lyster.

MILK PEEL medelstark glykolsyrapeel. Motverkar fina linjer, nedsatt elasticitet, acne. Ger pigmentutjämning, normalisering av talgproduktionen. Även som kemisk peeling för föryngring av kroppen.

COSMO GLOW Stureplansklinikens signaturpeel: Behaglig ansiktsmassage kombinerad med TCA ger maximal glow på minimal tid. Go-to-partybehandling.

COSMO PEEL 12%, 15%, 18%, 20% En hel uppsättning TCA-peeler från milda till ganska starka. Med starkare TCA får man en kraftfull hudförbättring men räkna med att gå igenom en dryg vecka med brunfärgad hudyta, krackelering, fjällning och rodnad innan det fina slutresultatet kommer.

COSMO PEEL FORTE Vår kraftfullaste peel kombinerar effekterna av TCA, phenol och glykolsyra men phenolen har en bedövande effekt vilket gör att peelen inte svider särskilt mycket trots sitt låga pH. Räkna med en kraftfull fjällning och därefter en kraftfull hudföryngring.

FAQ – Kemisk Peeling

Vanliga frågor & svar om kemisk peeling

Efter de allra flesta kemiska peelingar som vi utför på Stureplanskliniken så kan du gå direkt tillbaka till arbetet med endast en lätt hudrodnad som går att pudra över. Undantag är de allra starkaste peelerna där man kan vara mer röd första dagen och där man dag 3-7 kan ha en fjällning i huden som gör att man behöver smörja in sig och sminka över. Vår erfarenhet är dock att man kan gå till arbetet även då.

Acne beror på en överproduktion av talg, och talgen ligger ofta instängd i talgkörteln på grund av en liten propp av keratin som stänger till öppningen. Peelen löser upp den proppen och instängt talg på djupet kan tömmas ut istället för att omvandlas till finnar och utslag.

Melasma och andra hormonella pigmentfläckar bör behandlas med kemisk peeling, eftersom IPL och laser kan förvärra melasma istället. Vid peelbehandlingen gör man huden mottaglig genom aha-syror och använder pigmentreglerande ämnen som phyticsyra och kojicsyra för att både bleka ner pigmentfläckarna och för att stabilisera pigmentbildningen i pigmentcellerna så att man förebygger framtida pigmentfläckar.

Efter en kemisk peeling har man öppnat upp huden så att den är mer mottaglig för vitaminer och antioxidanter som finns i den medicinska hudvården; man har helt enkelt chans att få ännu bättre effekt. Dessutom förbereder man huden inför nästa kemiska peel så att den i sin tur blir maximalt effektiv.