TRÅDLYFT

Trådlyft är en säker och enkel metod att lyfta ansiktet utan kirurgi

Trådlyft är en minimalt invasiv metod där vi använder små, hullingförsedda trådar som förs in under huden för att skapa ett omedelbart lyft och stimulera kollagenproduktionen. Denna teknik är idealisk för dig som önskar ett yngre utseende utan kirurgi. Vid ett trådlyft inför vi trådar under huden, vilket kan ske genom att dra i tråden för ett direkt lyft eller genom att använda släta s.k. monotrådar trådar som främjar kollagenstimulering över tid.

Trådarna som används i behandlingen bryts naturligt ner i kroppen efter 6-9 månader, men effekten av den kollagenstimulering de initierar varar betydligt längre. Denna process bidrar till ett långvarigt och naturligt lyft av huden. 

Hullingtrådarna, som ger ett mer kraftfullt och omedelbart lyft, är särskilt effektiva för att strama upp kinder och käklinjen. Vid kindlyft lägger vi hullingtrådar i vinkel för att lyfta upp mellanansiktsvolymen. Vid käklinjeslyft lägger vi trådar längs käklinjen både över benet och under benkanten vilket ger en mycket fin definition och minskar sagg. 

De släta monotrådarna är utmärkta för mindre lyft, s.k. minitrådlyft, såsom att behandla slapphet kring mungiporna eller andra mindre områden. För ett optimalt resultat kan mellan 10 och 20 monotrådar läggas in under huden i specifika områden. Denna teknik är särskilt populär för de som söker subtila förändringar utan lång återhämtningstid. 

Behandlingens effekter kan hålla i allt från 1-2 år, beroende på individuella faktorer såsom ålder, livsstil och hudens kvalitet.

Trådlyft erbjuder en säker och effektiv lösning för att förbättra hudens struktur och konturer. Många patienter upplever en förbättring av hudens fasthet och elasticitet, vilket resulterar i en mer ungdomlig och vilsam utstrålning.

Vårt team på Stureplanskliniken är specialiserade på att skräddarsy varje trådlyftbehandling för att möta dina unika behov och önskemål, med en strävan efter att uppnå de mest naturliga och tillfredsställande resultaten.

Vi använder endast de senaste teknikerna och högkvalitativa trådar för att säkerställa en behandling som inte bara är effektiv utan också komfortabel och med minimala risker för komplikationer.

Priser för trådlyft

Minitrådlyft 5 900 kr,

Käklinjeslyft 9 900 kr

Kindtrådlyft 15 900kr.

FAQ – Vanliga frågor om trådlyft

Man ser en del resultat omedelbart i form av lyft och utfyllnad och resultatet blir ännu bättre under de kommande månaderna på grund av att kroppen bygger kollagen. Resultatet av ett trådlyft håller 1-2 år.

Trådarna består av PDO, en polymer av kolhydrat som har använts i många år i kirurgiska suturer och som tolereras mycket väl i kroppen. De bryts ner efter en tid vilket är en stor fördel mot att använda permanenta trådar.

Tekniken utförs bara av legitimerade läkare och sjuksköterskor med särskild utbildning.

Trådarna förs in i huden med en tunn nål och känns väldigt lite. Om man använder hullingtrådar (barb-trådar) så lägger man en droppe bedövning i huden innan och behandlingen medför väldigt lite obehag.

Oftast har man minimalt obehag efteråt och kan gå tillbaka till arbetet, särskilt efter minilyft. Ibland får man blåmärken som kan finnas kvar en dryg vecka och vid större trådlyft ses ibland lite svullnad. När man lägger hullingtrådar så kan de strama de första veckorna, särskilt när man tuggar. Infektion eller mer allvarliga biverkningar är mycket sällsynt.

De trådar vi använder är CE-godkända i EU och även FDA-godkända i USA vilket är ett kvalitetsgodkännande för medicintekniska produkter som t.ex. trådar, fillers och olika maskiner.

Trådlyft är lämpligt för de flesta friska personer där effekterna av åldrandet blivit uppenbart och man önskar lyfta t ex ögonbryn, ansikte, hals eller armar utan att göra en operation. Vid en konsultation går vi igenom dina förutsättningar och vilket trådlyft som skulle passa.

Trådlyft rekommenderas normalt inte vid kraftigt åldrande med mycket överskottshud, kalkonhals eller djupa rynkor och veck i ansiktet, då suturerna helt enkelt inte kommer orka bära tyngden. I sådana fall krävs oftast kirurgi.

Ett minitrådlyft är en snabb enkel och nästan smärtfri procedur och är ett bra alternativ om man inte vill göra filler eller botulinumtoxin i ett område. Vi har t.ex. sett mycket fina resultat i mungipor och på överläppar som tidigare har varit överbehandlade med filler och där man har behövt ta bort fillern p.g.a. blåaktig färgskiftning.

Minitrådlyft görs med 10-20 släta supertunna trådar i ett mindre område. Man kan behandla mungipor, käklinje, den s.k. tear trough under ögat, pannlyft, överläpp eller området mellan ögonbrynen, se skisser nedan.

Monotrådar:

Minitrådlyft 5 900 kr för ett utvalt område, 10-20 trådar. T ex mungipor, överläpp, tear trough, ovan ögonbryn eller överläpp. Tar 30 minuter. Man kan oftast gå tillbaka direkt till arbetet, men ibland förekommer blåmärken som behöver sminkas över.

Fullface-mono-PRP 19900 kr: 80-100 monotrådar kombinerade med PRP som injiceras in genom kanylerna som trådarna kommer med. Ger en otrolig stimulering och föryngring som syns fullt ut 3 månader efter behandlingen. Tar 45 minuter. Vi då här många trådar är det risk för blåmärken som sitter i 1-2 veckor.

Hullingtrådar:

Käklinjeslyft hullingtrådar: 9 900 kr Tar 45 minuter. Man kan oftast gå tillbaka direkt till arbetet, men ibland förekommer blåmärken som behöver sminkas över.

Kindlyft hullingtrådar: 15 900 kr Tar 45 minuter. Man kan oftast gå tillbaka direkt till arbetet, men ibland förekommer blåmärken som behöver sminkas över.

Vi har valt ut de mest effektiva och säkra områdena för trådlyft. Vi arbetar dels med släta, s k monotrådar, som läggs tätt i stor mängd under huden för en fin kollagenstimulering och lyft, dels med hullingtrådar som man drar åt och som ger ett större lyft men också kan ge mer efterverkningar i form av lättare smärta och obehag, synlig dragriktning mm. Vi har därför begränsat oss till två mycket effektiva och säkra hullingtrådlyft.

Hullingtrådlyft passar väldigt bra för käklinje och för kindlyft, se skisser nedan. Man kan även göra pannlyft men vi undviker oftast hullingtrådar där då det finns risk för smärta och blåmärken just i pannan. Däremot är monotrådar bra för pannlyft.