SCULPTRA

Långverkande lyft av ansikte, panna eller slapp mage

Sculptra är som det låter, en ansiktsskulpterande behandling som gradvis och långverkande lyfter ansiktet och även skapar naturlig volym. Sculptra innehåller små partiklar av PLLA, en polymer av mjölksyra. Detta är ett material som har använts för biologiska implantat under lång tid och som är väl tolererat. Sculptra injiceras med en kanyl, dvs bara ett stickhål per sida och mycket lite obehag. Man kan vara lite öm i området de första dagarna. Massage av området rekommenderas 5 minuter 5 gånger per dag i 5 dagar. Man gör 1-3 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum. Effekten kommer gradvis och håller minst 25 månader. Vi har många behandlingar som ger kollagenstimulering genom att aktivera de fibroblaster (en typ av celler) som finns i huden, men Sculptra ger en extremt kraftfull kollagenstimulering genom att den får nya fibroblaster att vandra in i området och bilda en massa kollagen av typ III och I. Bokas som vanlig fillerbehandling på webbokningen på vår hemsida. Tänk på konsultation minst 2 dagar innan (nya lagen).

Pris per behandling 7995 kr.

Vanliga frågor om Sculptra

Man kan göra Sculptra för att åstadkomma ett ansiktslyft mellersta och nedre tredjedelarna av ansiktet. Sculptra bygger även volym på sikt, även om det inte är en filler. Man kan också göra Sculptra för att lyfta tinningar, ögonbryn och panna. Sculptra är utmärkt för behandling av sladdrig hud på magen (s k mammamage).

Resultatet av en Sculptrabehandling kommer successivt under 6- 9 månader från behandlingstillfället och effekten håller i minst 25 månader. I och med att resultatet kommer gradvis passar det när man inte vill att omgivningen skall se för stor förändring.

Sculptra är särskilt lämpligt om man av någon anledning inte tål vanliga fillers. Det är också ett bra alternativ när man vill ha ett lyft i ansiktet men egentligen inte behöver mer volym, vare sig det beror på att man har volym naturligt i ansiktet eller efter tidigare fillerbehandlingar. Till skillnad från fillers så är det ingen risk att man blir överfylld med Sculptra. Sculptra är också ett förstahandsval om man är ute efter maximal kollagenstimulering.

Sculptra passar inte om man har någon typ av inflammatorisk sjukdom. Vi rekommenderar det inte heller om man brukar få fula eller förtjockade ärr.

Sculptra slammas upp i en lösning av sterilt vatten och de första dagarna efter behandling så ser man spår av den volymen i ansiktet, men det försvinner snabbt. Blåmärken är ovanligt men däremot kan man känna en lätt ömhet i behandlingsområdet första tiden.

Vi rekommenderar att man masserar behandlingsområdet 5 minuter 5 gånger om dagen de första 5 dagarna efter behandling. Detta är viktigt för att få så jämn fördelning av PLLA-kristallerna i vävnaden som möjligt.