miraDry®

Behandla din armsvett i Stockholm med miraDry®

Vad är miraDry®?

miraDry® är en maskin som tar bort armsvett och svettlukt för gott. Maskinen använder mikrovågsteknik och är FDA-godkänd i USA och CE-godkänd i Europa. Mikrovågorna förstör svettkörtlarna i armhålorna och svettningen minskar med i genomsnitt 82% efter en enda behandling. Resultatet är bestående. Förutom svettkörtlarna så tar miraDry® också bort de körtlar som ger illaluktande svett och man får även en reducering av hårväxten i armhålorna med ca 40%. miraDry® är en permanent lösning för axillär hyperhidros (överdriven svettning under armarna).
Pris: 19 900 kr per behandling.
Sommarkampanj 15 000 kr (19900) till 19 juli.

Läs mer om miraDry®

miraDry® använder mikrovågsenergi, en idealisk metod för att behandla svett- och odörkörtlarna under armarna. Energin levereras till den nivå under hudytan där körtlarna ligger och förstör dem effektivt med värme. En samtidig, kontinuerlig kylning av huden skyddar ytliga hudlager från skador under hela behandlingen. miraDry® är den enda metoden som både tar bort svett och svettlukt.

miraDry® kan den tyvärr inte än användas för att behandla överdriven svettning i andra områden såsom händer eller fötter eftersom behandlingen har optimerats för att behandla armhålorna.

Före en behandling med miraDry® görs markeringar i armhålorna med hjälp av en mall, som är individuellt anpassad.

Före behandlingen ges också lokalbedövning i armhålorna för att minimera smärtan. En armhåla i taget behandlas med ett antal placeringar av miraDry®-maskinens handenhet. Maskinen läser av mallen exakt, så att inte samma område behandlas två gånger. Behandlingen innebär inga kirurgiska ingrepp.

Besöket på kliniken kommer normalt att ta 90-120 minuter.

Det är lämpligt att ta värktabletter och använda is eller annan kylning i en eller ett par dagar efter behandlingen. Man kan återgå till normala aktiviteter eller arbete direkt efter behandlingen, och man kan normalt återuppta träning inom några dagar.

En del lokal ömhet eller svullnad är normalt, och det kan kännas lite knöligt under huden. Det försvinner vanligtvis inom några veckor. Många patienter kan uppleva en tillfällig förändring i känseln i huden i armhålorna eller i överarmarna. Detta försvinner gradvis.

Cirka 150 000 behandlingar har gjorts runt om i världen med miraDry®. De flesta patienter rapporterar en dramatisk minskning av sin svettning. I en klinisk studie sade sig 90% av patienterna ha blivit hjälpta av behandlingen och den genomsnittliga svettminskningen var 82%. Detta resultat var varaktigt även efter 12 månader.

Du bör se en minskning av svettproduktionen omedelbart efter behandling. Som med alla medicinska åtgärder, kommer resultatet att variera från person till person.

Jämfört med svettbehandling med exempelvis injektioner så har du sparat in din miraDry®-behandling på mindre än tre och ett halvt år, och kan glädja dig åt ett bestående resultat.

19 900 kr. Ytterligare en behandling inom 12 månader 16 900 kr.

FAQ

Frågor och svar om svettbehandling med MiraDry

miraDry® är en mikrovågsbehandling för hyperhidros (överdriven svettning) under armarna med permanent resultat.

 • Behandlingen tar ca en och en halv timme och görs i lokalbedövning
 • Över 90% av alla som behandlas får klart minskad svettning efter en enda behandling
 • Svettningen minskar med i genomsnitt 82% efter en behandling
 • Både svettkörtlar och körtlar som ger upphov till dålig lukt elimineras
 • Effekten är bestående
 • Även hårväxten i armhålorna kan minska efter behandling
 • Enstaka patienter kan välja att göra ytterligare en behandling

Behandlingen tar cirka en timme och en halv att genomföra.

I större vetenskapliga material ser vi att en av fem kan behöva en ombehandling. På vår klinik är det ca 10 % som har valt att göra mer än en behandling. Det är lite en fråga om hur torr man vill bli och hur mycket pengar man vill lägga ut.

Innan behandlingen lokalbedövas armhålan, de flesta upplever ingen smärta under själva behandlingen.

Första dygnet är man öm och svullen i armhålorna men de flesta patienter har mycket kort konvalescens och kan fortsätta med normala aktiviteter inom något dygn. Man kan träna efter ett par dagar.

Ganska omgående efter behandlingen märker man att svettningen har minskat ordentligt. All svettning försvinner inte, utan en liten, normal mängd svettning finns kvar.

Resultatet blir permanent eftersom de svettkörtlar som förstörts inte kommer tillbaka.

miraDry® är säker att använda oavsett hudfärg.

 • Raka armhålorna 4 dagar före behandling
 • Använd inte deodorant behandlingsdagen
 • Räkna med svullnad och ömhet första dygnet
 • Förbered gärna små påsar med frysta ärtor för att kyla armhålorna
 • Undvik hård träning första dagarna

miraDry® kan inte användas på andra områden än armhålorna, utan där rekommenderar vi injektionsbehandling.

Om du drabbas av besvärande utbrott av armsvett, får missfärgade kläder från svettning eller ständigt måste använda antiperspirant på ett sätt som stör ditt dagliga liv, då kan du vara en bra kandidat för behandling med miraDry®.