DIODLASER

Tar bort blodkärl under ögon

Diodlaser är en laser som används för att ta bort störande blå blodkärl under ögonen. Fullt resultat ser man ofta direkt och senast inom två veckor.

Pris: 3 900 kr per behandling.

Läs mer om diodlaser

Diodlasern använder vi för att ta bort störande blå blodkärl under ögonen. Vi utför inte behandlingen på andra ställen i ansiktet. T ex behandlar vi inte blodkärl på själva ögonlocken som vi anser är för riskfyllt.

Lasern avger små ljuspulser av en viss våglängd som tas upp av de blå blodkärlen men som inte påverkar huden eller andra strukturer. Man lägger ljuspulserna på cirka 1 mm avstånd längs blodkärlet och ofta ser man direkt hur det drar ihop sig och blir mindre synligt.

Fullt resultat av behandlingen ser man inom två veckor och då kan man om det behövs upprepa behandlingen för att dra ihop kärlet ytterligare.

De flesta behöver 1-3 behandlingar. Målet är inte nödvändigtvis att ta bort blodkärlet helt utan att få det att dra ihop sig så att det inte är kosmetiskt störande.

Man kan bli en aning svullen eller rodnad i huden efter behandling, men de flesta ser inga biverkningar alls. Själva pulserna gör lite ont under behandlingen men man brukar inte ha ont efteråt.

Behandlingen med diodlaser kostar 3 900 kr per gång.