BOTOXBEHANDLING STOCKHOLM

Muskelavslappande behandling med Botox

Muskelavslappande injektionsbehandling kan användas för att behandla rynkor i ansiktet som orsakas av mimiska muskler, t ex argrynkan. Behandlingen sker med en mycket tunn nål. Oftast syns inte behandlingen men någon enstaka gång kan man få ett blåmärke. Effekten kommer inom några dagar och sitter i 3-6 månader. Eftersom det är en estetisk injektionsbehandling måste du komma på konsultation minst 2 dagar innan om det är första gången eller om det gått mer än 6 månader sedan sist. Konsultationen är kostnadsfri.

Pris första området 3 500 kr, varje ytterligare område 600 kr.

Vanliga frågor om Botox

I genomsnitt varar behandlingen 3-5 månader och de flesta går ungefär var 4:e månad och gör behandling.

Nej, man skall inte behandla personer som är gravida eller som har neurologiska sjukdomar med nedsatt muskelkraft, t.ex. Myastenia gravis. Eftersom det är en estetisk injektionsbehandling måste man komma på en konsultation minst 2 dagar innan.

Eftersom man injicerar med en tunn nål så kan man ibland få ett litet blåmärke som syns en dryg vecka. De första dagarna ser man ibland lite rodnad eller svullnad, och lätt klåda eller ömhet förekommer. Man ser även i någon procent övergående huvudvärk eller värk i kroppen någon av de första dagarna, och, sällsynt, så kan man även få sänkta ögonbryn eller ett hängande ögonlock. Dessa biverkningar är alltid övergående. För att göra korrekta och välbalanserade muskelavslappande behandlingar krävs stor kunskap om ansiktets anatomi och betydande erfarenhet. Du kan känna dig trygg med att få en korrekt utförd behandling hos oss på Stureplanskliniken.